Keukenontwerp

Keukenontwerp
Neemt u een nieuwe keuken? Het ontwerp van uw nieuwe keuken is erg belangrijk. Omdat de meeste mensen veel tijd doorbrengen in de keuken, is het belangrijk dat alles op de goede plaats zit en op de juiste hoogte. Waar moet u op letten bij uw keukenontwerp? Wij vertellen het u!

Genoeg laden en kasten

Houd er rekening mee dat u genoeg laden en kasten heeft om uw keukengerij, borden, bekers en bestek in op te ruimen. Heeft u de keuken al laten plaatsen en u komt er dan pas achter dat u niet genoeg ruimte heeft, dan kan dit erg vervelend zijn en veel geld kosten om het te laten veranderen.

Inbouwapparatuur

Bedenk goed wat voor soort inbouwapparatuur u in uw keuken wilt hebben. Wilt u bijvoorbeeld een koelkast en een vaatwasser, dan is het belangrijk dat deze op een handige plaats worden gezet in het ontwerp. Denk bij de inbouwapparatuur dat u geen apparatuur neemt met functies waarvan u bijna zeker bent dat u ze toch niet gaat gebruiken. Dit zal alleen maar onhandig zijn en veel geld kosten.

Verlichting

Bepaal in uw ontwerp goed de plaats van uw verlichting en wat voor soort verlichting u wilt hebben. Heeft u hangende aanrechtkastjes, dan is het bijvoorbeeld handig om daar spots in te bouwen zodat u onder de kastjes ook nog goed zicht heeft op uw aanrechtblad. Het is verstandig om in ieder geval een plaats op uw aanrecht te nemen waar een goed werklicht boven hangt.

Functioneel

Bij het ontwerpen van een keuken is het niet alleen belangrijk dat u het ontwerp mooi vindt. Het is ook belangrijk dat de keuken functioneel is en makkelijk in gebruik. Zorg er in uw ontwerp voor dat u genoeg ruimte heeft op het aanrechtblad, er genoeg kookpitten zijn en dat alles op een logische plaats is geplaatst.

Hoogte

De hoogte van uw aanrechtblad is een erg belangrijk onderdeel als we het hebben over keukenontwerpen. Is deze niet op de goede hoogte gebouwd, dan kan dat erg vervelend zijn als u in de keuken aan het werk bent. Een gemiddeld aanrechtblad is vaak op de hoogte vanaf 100cm tot 120cm. Dit afhankelijk van uw lengte.

Zelf ontwerpen of laten ontwerpen?

U kunt er voor kiezen om uw eigen keuken te ontwerpen. Heeft u geen tijd of geen zin in het ontwerpen van uw eigen keuken? Er zijn er veel bedrijven die u graag helpen bij het maken van een goed ontwerp. Van Schijndel Keukens is een bedrijf gespecialiseerd in keukens en helpt u graag bij het maken van een keukenontwerp. Bent u geïnteresseerd? Neem dan vooral contact op!