Keukenbladen

Keukenbladen
Een keukenblad bepaalt vaak samen met de keukenfrontjes de uitstraling van uw keuken. Daarom is het belangrijk dat u een keukenblad kiest die past bij uw smaak en uw wensen. Daarnaast is het belangrijk dat een aanrechtblad lang meegaat, zodat u er zolang mogelijk van kunt genieten. Een keukenblad is verkrijgbaar in verschillende materialen, met elk zijn unieke eigenschappen. Daarom is het belangrijk om te kijken naar uw wensen en op basis hiervan een keuze te maken voor een materiaal. Daarnaast is uw budget ook niet onbelangrijk. Een professional helpt u graag door advies en informatie te geven over de verschillende opties.

Soorten keukenbladen

Er zijn veel verschillende soorten keukenbladen. Zo kunt u kiezen voor een keukenblad van keramiek, graniet, hout, composiet, kunststof, beton of terrazzo. Elk materiaal heeft verschillende eigenschappen en daardoor ook verschillende voor- en nadelen. Als u niet precies weet welk materiaal u moet kiezen, is het verstandig om bijvoorbeeld een lijstje te maken met eigenschappen waar uw keukenblad aan moet voldoen. Aan de hand daarvan kan een professional u advies geven over welk soort materiaal daar het beste bij past.

Eigenschappen keukenbladen

Zoals eerder vermeld heeft elk materiaal verschillende eigenschappen. Zo is een keramisch keukenblad bestand tegen krassen, slijtage en hitte. Door de porseleinen bovenlaag is een keramisch aanrechtblad volledig waterafstotend, wat zorgt voor een hygiënisch en onderhoudsarm oppervlak. Granieten keukenbladen zijn een natuurproduct wat ervoor zorgt dat geen één hetzelfde is. Daarnaast is het robuust en natuurlijk en heeft het een ongepolijste uitstraling. Een houten keukenblad geeft een warme uitstraling. Wel moet deze regelmatig geolied worden om scheuren en uitdrogen tegen te gaan. Houten aanrechtbladen kunnen makkelijk worden opgeknapt. Een composiet keukenblad is ontzettend sterk en verkrijgbaar in verschillende varianten en kleuren. Daarnaast is deze krasbestendig, hittebestendig en waterdicht. Een kunststof aanrechtblad is kwalitatief goed en betaalbaar. Daarnaast zijn er veel mogelijkheden op het gebied van kleur en details. Een keukenblad van beton zorgt voor een robuuste uitstraling en als bescherming worden er beschermlagen aangebracht, zodat er niet te snel vlekken ontstaan in het oppervlak. Een terrazzo aanrechtblad wordt met de hand gemaakt en bestaat uit gebruikte graniet soorten.

Vraag advies bij een professional!

Bent u op zoek naar een nieuw keukenblad? Weet u precies aan wat voor eigenschappen deze moet voldoen maar weet u niet welk materiaal u moet kiezen? Een professional helpt u graag. Hij kan u advies en informatie geven en plaatst het keukenblad voor u. Zoek daarom contact met Cocci Keukens en laat u goed voorlichten over de verschillende opties. Dan kunt u vele jaren genieten van uw nieuwe keukenblad.