Keukenonderhoud

Keuken onderhoud
Om zo lang als mogelijk te kunnen genieten van een mooie keuken is het belangrijk om aan keukenonderhoud te doen. Sommige keukens hebben weinig onderhoud nodig. Denk bijvoorbeeld aan een keuken met een HPL oppervlak. Andere keukens behoeven daarentegen meer onderhoud. Bij achterstallige onderhoud is het vaak nodig om een reparatie uit te voeren. Samen met de monteurs van Keuken Nu zijn wij u graag van dienst als het aankomt op reparatie of keukenrenovatie. Wij zijn snel bij u ter plaatse indien dat gewenst is en leveren vakkundig werk tegen aantrekkelijke tarieven.

Algemene onderhoudstips

Voor het dagelijkse onderhoud van de keuken volstaat vaak een vochtige doek. Deze kunt u voorzien met een huissopje. Met een onverdund afwisselmiddel kunt u eenvoudig inwerking van wijn, koffie of thee reinigen. Het is af te raden om schuursponsjes of staalwol te gebruiken. Als u te maken heeft met hardnekkige vervuiling kunt u bijvoorbeeld Cif cream gebruiken. Bij natuursteen kunt u een natuurteenreiniger gebruiken. Bij het afleveren van een keuken worden er ook altijd onderhoud tips gegeven door de fabrikant. Bij keukenonderhoud is het dan ook aan te raden om deze op te volgen. Alleen op deze manier kunt u uw keuken gaaf houden.

Spoelbakken

Het reinigen van spoelbakken kan dagelijks worden gedaan met een spons en afwasmiddel. Dit onderhoud kunt u het beste niet overslaan. Het betreft dan de spoelbakken van roestvrijstaal. Met staalfix kunt u roestaanslag verwijderen. Onder roestaanslag verstaan we bruine puntjes, die worden veroorzaakt door de ijzerdeeltjes in het water. Het gebruiken van een roestvrijstaalreiniger wordt afgeraden en bij veel vlekken kunt u sponsjes of schuurmiddelen gebruiken. Dit kan ook voor meer glans zorgen. Het gebruik van zuurhoudende of chemische producten is ook mogelijk, maar dan is het uiteraard altijd wel oppassen, want u wil een spoelbak natuurlijk niet beschadigden dat het uiteindelijk onherstelbaar is. Onderhoud blijft desondanks belangrijk.

Roestvrijstaal apparatuur

Roestvrijstaal apparatuur kan worden afgenomen met een zachte doek en afwasmiddel. Met reinigingscrème van Atag Shine kan roestvrijstaal apparatuur worden afgenomen. Dit soort ordeningsmiddelen reinigen en ontvetten. Dankzij bovengenoemde tips moet het mogelijk zijn om keukenonderhoud op een nette manier te doen.

Keuken reparatie

Ondanks het goed onderhouden van de keuken kan het zijn dat bepaalde zaken stuk gaan en u deze moet (laten) repareren. Een reparatie die eenvoudig is kunt u zelf doen, maar een reparatie die ingewikkelder is kunt u beter laten doen door een professional. Zo weet u zeker dat de reparatie op een vakkundige manier wordt gedaan.