Keukenkastjes vervangen

Keukenkastjes vervangen
Bent u uitgekeken op uw huidige keuken maar wilt u niet een geheel nieuwe keuken aanschaffen? Kies dan voor het vervangen van uw huidige keukenkastjes. Het is maar een kleine klus, maar het geeft een geheel nieuw uiterlijk aan uw keuken. Ook als uw keukenfrontjes scheef hangen of niet meer goed sluiten, is het wellicht tijd voor nieuwe kastjes. Keukenkastjes zijn er in diverse stijlen, met of zonder greep en ze zijn altijd verkrijgbaar in een stijl die bij u past. Wel kan het zo zijn dat bij bepaalde merken keukens alleen keukenfrontjes kunnen worden geplaatst als deze dezelfde hoogte- en breedtemaat hebben als de huidige kastjes. Hier moet u dus wel rekening mee houden. Met enige kennis van klussen kunt u zelf uw keukenkastjes vervangen. Echter kunt u natuurlijk ook een professional om hulp vragen.

Soorten

Keukenfrontjes zijn verkrijgbaar in verschillende soorten. Zo kan een keukenkast bijvoorbeeld gemaakt worden van spaanplaat of MDF. Deze houtsoorten zijn goedkoop en van redelijke kwaliteit. Deze materialen hebben echter wel een hekel aan vocht en warmte en daarom worden de keukendeurtjes altijd afgewerkt. Keukenkasten en frontjes kunnen ook gemaakt worden van kunststof. Bij deze kasten wordt een kunststoflaag aangebracht op een spaanplaat of MDF. Het voordeel van kunststof is dat het in veel verschillende soorten kan worden gemaakt en het is goed bestand tegen vocht en warmte. Een veel gebruikte afwerking voor keukenkastjes is folie. Folie is erg onderhoudsvriendelijk, maar het kan op den duur wel loslaten. Keukenfrontjes kunnen daarnaast ook gelakt worden. Het lakken van kastjes is echter wel een maatwerkklus wat veel geld kost. Een voordeel van lak is dat u de exacte kleur kunt kiezen die u wilt. Ook is de kwaliteit van lakken zo goed dat u zich geen zorgen hoeft te maken over kleurverschillen of kwaliteitsverlies. Keukenfronten kunnen verder ook gemaakt worden van glas of roestvrijstaal. Kenmerkend voor deze materialen is dat ze onderhoudsvrij zijn.

Kosten

De exacte kosten van nieuwe keukendeuren is afhankelijk van het materiaal en de hoeveelheid. Als u een relatief grote keuken heeft en u kiest voor goed materiaal dan moet u rekenen op zo’n €3000,- euro. Heeft u een kleinere keuken dan moet u rekenen op een renovatiebedrag van ongeveer €1500,-. Dit is exclusief montage. Renovatie van fronten kost gemiddeld €200,- per vierkante meter. Als u de keukenfrontjes niet zelf installeert, dan moet u uiteraard ook rekening houden met het uurloon van een monteur en eventuele voorrijkosten. Dit kan per bedrijf verschillen.

Op zoek naar een vakman?

Indien u uw keukenkastjes wilt vervangen biedt een klusjesman uitkomst. Via Mijn Klusser vindt u snel een klusjesman of schrijnwerker die u de werkzaamheden met betrekking tot uw keukenrenovatie graag uit handen neemt. Het aanvragen van een offerte neemt slechts 2 minuten in beslag, waarna u diverse aanbiedingen toegestuurd krijgt van klusjesmannen bij u uit de regio.