Tips voor het schilderen van keukenkastjes

Keukenkastjes schilderen doe-het-zelf tips
Bent u van plan de keukenkastjes te verven? Dan is het zaak dat u zich goed inleest. Bij het verven van keukenkastjes komt namelijk het een en ander kijken: als u het netjes en effectief wil doen, is het nodig om u goed voor te bereiden. Zelf de keukenkastjes schilderen is in principe niet moeilijk, en kan al voor heel weinig geld. Door de juiste verf te kiezen en de juiste techniek te gebruiken, kan het ook erg mooi worden. Hier leest u een aantal tips over hoe u op de beste manier te werk kunt gaan, als u dit van plan bent.

Waarom zou u keukenkasten schilderen?

Er zijn een aantal redenen waarom u er voor kunt kiezen om de keukenkastjes te schilderen. Als de deuren van de kastjes verouderd zijn of als de verf niet meer mooi is, kan het een goed idee zijn om er een nieuwe laag verf overheen te schilderen. Maar ook als u het interieur aan wil passen, kan het schilderen van de kastjes een goede zet zijn. Met mooi geverfde keukenkastjes verandert de uitstraling van de keuken in één keer, en geeft u de ruimte een strakke en moderne uitstraling.

Keukenkastjes schilderen: wat voor verf gebruikt u?

Een van de belangrijkste zaken om over na te denken als u keukenkastjes gaat verven, is het soort verf die u wil gebruiken. Keukenkastjes schildert u het liefst in twee keer: eerst een grondlaag, en daarna de kleurverf. De grondverf, ook wel de primer genoemd, moet van goede kwaliteit zijn – anders hecht de verf niet goed. Let er ook op dat u een grondverf uitzoekt die geschikt is voor het materiaal van de keukenkastjes. Nadat u de grondverflaag geschilderd hebt, kunt u de eindkleur er overheen verven. Op deze manier krijgt u een mooie, egale kleur, en gaat de verf niet bladderen.

Het kiezen van de juiste kleur

Een ander punt om goed over na te denken, is natuurlijk de kleur die u de keukenkastjes wil geven. In de keuken zijn namelijk niet alle kleuren even geschikt. Keukenkastjes zijn vaak erg bepalend voor het beeld van de hele ruimte: dat betekent dat een donkere kleur de ruimte een stuk kleiner doet lijken dan ze is. Daarom zijn lichte kleuren – wit, beige of geel – erg populair. Dit geeft een ruimtelijk effect en brengt meer licht in de keuken. Op die manier maakt u de keuken een fijne plek om te zijn en om te koken.

Schilder inschakelen

Uw keukenkastjes laten schilderen? Neem dan contact op met Ruverko schilderwerken. Het netwerk van Ruverko is landelijk operatief en heeft ruime ervaring op het gebied van stukadoor- en schilderwerken. Vraag meer informatie aan via de bovenstaande link.